top of page

BUREN

593e20_08e5891ad9694e12bbe64e3c14588f0c.jpg

"Tragedies gaan niet over conflicten. Niet over tegenstellingen die kunnen worden uitgesproken en opgelost. Tragedies zijn fundamenteel onoplosbaar. Ze brengen de onverenigbare stemmen van de mens naar boven." (Nietzsche in Also sprach Zarathustra)

 

ELEKTRA gaat over het lot van een familie. Een van de meest beruchte en tragische families uit de geschiedenis.

 

Het verhaal is bekend: in de hoop op wind, offert koning Agamemnon zijn dochter Ifigeneia. Tien jaar lang voert hiJ oorlog tegen de Trojanen. Na zijn overwinning keert hij terug naar huis, opgewacht door zijn vrouw Klytaimnestra. Zij heeft hem de dood van hun dochter nooit vergeven. Agamemnon wordt vermoord in bad.

 

Ifigeneia’s broer en zussen - Orestes, Elektra en Chris - zijn intussen ouder geworden. De zussen grootgebracht onder het juk van een wraakzuchtige moeder en een dode vader. De broer weggestuurd van huis, uit vrees voor wraak. Op de vooravond van Orestes’ terugkomst, zoomen we in op de feiten.

 

 

ELEKTRA is een dissectie van de familie. Een zoektocht naar de wortels van alle tegenstellingen. De wrok. De haat. Het onbegrip. Maar ook de warmte en de liefde. Hoe komt het dat mensen steeds zo hardnekkig blijven geloven in hun eigen waarheid?

 

 

Geselecteerd voor het Landjuweelfestival 2016

1ste plaats Gouden Doek Limburg 2016

 

bottom of page