Bio

Ik ben Brecht, geboren in Hasselt - België op maandag 7 oktober 1985 om 9:00 uur. Jup, ochtendmens. Sinds 2015 werk en woon ik in Rotterdam. Ik studeerde Theaterwetenschappen in Gent, met een Erasmus-jaar in Utrecht, en Podiumtechnieken aan het RITCS in Brussel. 

Mijn eerste theatersucces was het voorlezen van een kinderboekje vooraan in de kleuterklas, als schrijver was de publicatie van mijn opstel over onze klasuitstap naar de Efteling in de schoolkrant mijn eerste succes. 

Vanaf mijn 14e speelde ik bij Jeugdtoneel Kaboekie in Zonhoven (mijn redding als dolende puber). Tijdens en na mijn studies maakte en speelde ik voorstellingen bij de collectieven Cie Hatsjie (later: De Stokerij) in Hasselt, De Constanten in Brussel en Oortocht in Gent. 

2012 was mijn crisisjaar. Ik was voor het eerst smoorverliefd én voelde als theatermaker een noodzaak om meer in contact te treden met mijn publiek - maar geen idee hoe. De crisis eindigde met de creatie van mobiele radio i Play, sindsdien gebruik ik theater als veroorzaker van ontmoetingen.

Sinds 2016 werk ik bij Theater Babel Rotterdam, het enige professionele, structureel gesubsidieerde inclusieve theatergezelschap in Nederland. Ik heb er veel bijgeleerd als maker, maar meer nog als mens.

Wat wil ik bereiken?
Dat ieder mens met meer aandacht, geduld, mededogen en nieuwsgierigheid kijkt en luistert naar z'n medemens.

 

Huidige projecten

TROOST VOOR COOL

Troost voor Cool is een project van Theater Babel Rotterdam, waarin we de Cool-wijk rondom het theater intrekken met scènes over troost. Iedere speler maakt en speelt een persoonlijke scène en laat zo de kracht van (inclusieve) kunst zien: de kracht van troost en verbinding.

Meer info op www.theaterbabelrotterdam.nl

RADIO i PLAY

Mobiele radio i Play is een straattheatervoorstelling waarbij het publiek een liedje mag aanvragen in ruil voor een verhaal. Een herinnering aan de openingsdans, een bijzonder concert, het verlies van een dierbare… Brecht interviewt de aanvrager en omstaanders luisteren mee via de speakers. Samen ontdekken we elkaars muziek en verhalen, en leren elkaar zo beter kennen.

  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon

Brecht Hermans - KvK nr: 65898265 - BTW nr: NL002450373B54