Bio

Ik ben Brecht, geboren in Hasselt - België op maandag 7 oktober 1985 om 9:00 uur. Jup, ochtendmens. Sinds 2015 werk en woon ik in Rotterdam. Ik studeerde Theaterwetenschappen in Gent, met een Erasmus-jaar in Utrecht, en Podiumtechnieken aan het RITCS in Brussel. 

Mijn eerste theatersucces was het voorlezen van een kinderboekje vooraan in de kleuterklas, als schrijver was de publicatie van mijn opstel over onze klasuitstap naar de Efteling in de schoolkrant mijn eerste succes. 

Vanaf mijn 14e speelde ik bij Jeugdtoneel Kaboekie in Zonhoven (mijn redding als dolende puber). Tijdens en na mijn studies maakte en speelde ik voorstellingen bij de collectieven Cie Hatsjie (later: De Stokerij) in Hasselt, De Constanten in Brussel en Oortocht in Gent. 

2012 was mijn crisisjaar. Ik was voor het eerst smoorverliefd én voelde als theatermaker een noodzaak om meer in contact te treden met mijn publiek - maar geen idee hoe. De crisis eindigde met de creatie van mobiele radio i Play, sindsdien gebruik ik theater als veroorzaker van ontmoetingen.

Van 2016 tot 2021 werkte ik bij Theater Babel Rotterdam, een inclusief theatergezelschap. Ik heb er veel bijgeleerd als maker, maar meer nog als mens.

Wat wil ik bereiken?
Dat ieder mens met meer aandacht, geduld, mededogen en nieuwsgierigheid kijkt en luistert naar z'n medemens.

 

Huidige projecten

Karamazovs_130917_19.jpg

DE KARAMAZOVS

Interactief theaterfeuilleton waarbij het publiek de rollen uit Dostojevski's meesterwerk leest en leven geeft. Met live soundtrack van cellist Pau Marques i Oleo. 

Van 27 oktober tot 15 december bij Laatmakers van Karavaan, Alkmaar.

Meer info, zie hier.

Brecht Hermans - liggend c Charlotte Brand.jpg

CAFETHEATERFESTIVAL

Voor Cafetheaterfestival 2022 maakt Brecht een solo-voorstelling over zijn coming out, die 20 jaar duurde. Nina-Elisa Euson regisseert.

 

25-26 maart: Cafetheaterfestival Rotterdam

​7 mei: Cafetheaterfestival Utrecht
26-27 mei: Karavaan, Alkmaar

Meer info, zie hier.
 

  • Black Instagram Icon
  • Black Youtube Icoon