top of page

Bio

Ik ben Brecht, geboren in Hasselt - België op maandag 7 oktober 1985 om 9:00 uur. Jup, ochtendmens. Ik studeerde Theaterwetenschappen in Gent, met een Erasmus-jaar in Utrecht, en Podiumtechnieken aan het RITCS in Brussel. Sinds 2015 werk en woon ik in Rotterdam.

Mijn eerste theatersucces was het voorlezen van een kinderboekje vooraan in de kleuterklas, als schrijver was de publicatie van mijn opstel over onze klasuitstap naar de Efteling in de schoolkrant mijn eerste succes. 

Vanaf mijn 14e speelde ik bij Jeugdtoneel Kaboekie in Zonhoven (mijn redding als dolende puber). Tijdens en na mijn studies maakte en speelde ik voorstellingen bij de collectieven Cie Hatsjie (later: De Stokerij) in Hasselt, De Constanten in Brussel en Oortocht in Gent. 

2012 was mijn crisisjaar. Ik voelde als theatermaker een noodzaak om meer in contact te treden met mijn publiek, maar wist niet hoe. De crisis eindigde met de creatie van mobiele radio i Play, sindsdien zet ik theater in als veroorzaker van ontmoetingen.

Van 2016 tot 2021 werkte ik bij Theater Babel Rotterdam, een inclusief theatergezelschap. Ik heb er veel bijgeleerd als maker, maar meer nog als mens. Sindsdien werk ik freelance als inclusief theatermaker.

Wat wil ik bereiken?
Dat ieder mens met meer aandacht, geduld, mededogen en nieuwsgierigheid kijkt en luistert naar z'n medemens.

My latest projects

Huidige projecten

Kersentuin 9Resized.jpg
Brecht Hermans - liggend c Charlotte Brand.jpg

TONEEL LEES CLUB 010

In 2022 startte Brecht de Toneel Lees Club in Leeszaal West in Rotterdam. Gedurende 9 bijeenkomsten werden 9 toneelstukken samen luidop gelezen. Telkens was een kunstenaar uit de buurt aanwezig als gastlezer.

 

In 2023 willen we de Toneel Lees Club uitbreiden met een club in West, Noord en Zuid.

Meer info, zie hier.

IK MOET U IETS VERTELLEN

Brecht Hermans maakte in regie van Nina-Elisa Euson een solo-voorstelling over zijn coming out, een proces van 20 jaar in 30 minuten theater.

De voorstelling was te zien op Cafetheaterfestival Rotterdam, Cafetheaterfestival Utrecht, Karavaan Alkmaar, Cultuurterras De Nijverheid en Festival De Oversteek Nijmegen.

Meer info, zie hier.
 

bottom of page