top of page

Bio

Ik ben Brecht, geboren in Hasselt - België op maandag 7 oktober 1985 om 9:00 uur. En nog steeds een ochtendmens (maar nu ook weer niet té vroeg). Ik studeerde Theaterwetenschappen in Gent met een Erasmus-jaar in Utrecht, en Podiumtechnieken aan het RITCS in Brussel. Sinds 2015 werk en woon ik in Rotterdam.

Mijn eerste theatersucces was het voorlezen van een kinderboekje vooraan in de kleuterklas, als schrijver was de publicatie van mijn opstel over de klasuitstap naar de Efteling in de schoolkrant mijn eerste succes. 

Vanaf mijn 14e speelde ik bij Jeugdtoneel Kaboekie in Zonhoven, mijn redding als dolende puber. Ik vond er een veilige plek waar ik 100% mezelf mocht zijn en mij kon onderdompelen in de kracht van theater: het plezier, het spelen, het maken, het samen zijn. Wat ik daar vond, geef ik nu door in mijn eigen projecten.

In 2006 maakte ik mijn eerste eigen voorstelling Dood in Venetië. Teksttheater met live muziek. Later zocht ik steeds meer de ontmoeting op met mijn publiek, daarvoor bouwde ik mijn eigen mobiele radio i Play.

In 2015 verhuisde ik naar Rotterdam om als productieleider te werken voor Hotel Modern. Na een jaar koos ik ervoor om toch mijn artistieke hart te volgen.

 

Ik trok met beeldend kunstenaar Hans Bossmann de wijk in met Zelfportretten van het Oude Westen. In Alkmaar zette ik met Karavaan Het Ministerie van Alkmaarse Zaken op.

Van 2016 tot 2021 werkte ik bij Theater Babel Rotterdam, een gezelschap met mensen met en zonder beperking. Ik leerde er veel bij als maker en nog meer als mens. 

Sinds 2021 werk ik als zelfstandig theatermaker. Ik maakte En wat doe jij? en Ik moet u iets vertellen en richtte Toneelleesclub010 op, waar we met de gezelligheid van koffie en thee elkaar ontmoeten en toneelstukken lezen en bespreken.

 

In 2024-2026 ben ik verbonden aan Lab-Z van Theater Zuidplein en werk ik aan Samen in Zorg en House of Babies.

Meest recente projecten

flyer En wat doe jij voorkant.png
Kersentuin 9Resized.jpg

EN WAT DOE JIJ?

In co-productie met Karavaan deed ik onderzoek naar de mens achter woorden als werkloos en afgekeurd. Dit resulteerde in de voorstelling En wat doe jij? waarin ervaringsdeskundigen en professionele acteurs samen hun verhaal vertelden.

En wat doe jij? was te zien op Karavaan Festival 2023.

Meer info, zie hier.

TONEELLEESCLUB010

In januari 2022 richtte ik toneel lees club 010 op in Leeszaal West. Aan het eind van dat jaar kwam er een tweede club in Theater 't Kapelletje. In 2023 werd een derde club opgericht in Theater Zuidplein.

Bij elke bijeenkomst staat één tekst centraal. Brecht is gastheer en een Rotterdamse kunstenaar leest mee als gastlezer.

Meer info, zie hier.

bottom of page