top of page

Bio

Ik ben Brecht, geboren in Hasselt - België op maandag 7 oktober 1985 om 9:00 uur. Jup, ochtendmens. Ik studeerde Theaterwetenschappen in Gent, met een Erasmus-jaar in Utrecht, en Podiumtechnieken aan het RITCS in Brussel. Sinds 2015 werk en woon ik in Rotterdam.

Mijn eerste theatersucces was het voorlezen van een kinderboekje vooraan in de kleuterklas, als schrijver was de publicatie van mijn opstel over onze klasuitstap naar de Efteling in de schoolkrant mijn eerste succes. 

Vanaf mijn 14e speelde ik bij Jeugdtoneel Kaboekie in Zonhoven, mijn redding als dolende puber. Ik vond er een veilige plek waar ik 100% mezelf mocht zijn en waar ik mij kon onderdompelen in de kracht van theater: het plezier, het spelen, het maken, het samen zijn. Wat ik daar vond, geef ik nu door in mijn eigen projecten.

In 2006 maakte ik mijn eerste eigen voorstelling Dood in Venetië. Teksttheater met live muziek. Later zocht ik meer en meer de ontmoeting op. Dat gebeurde in 2015 voor het eerst met mobiele radio i Play.

Met beeldend kunstenaar Hans Bossmann trok ik de wijk in met Zelfportretten van het Oude Westen, in Alkmaar zette ik met Karavaan Het Ministerie van Alkmaarse Zaken op.

Van 2016 tot 2021 werkte ik bij Theater Babel Rotterdam, een gezelschap met mensen met en zonder beperking. Ik leerde er veel bij als maker en nog meer als mens. 

Sinds 2021 werk ik als zelfstandig theatermaker. Ik maakte En wat doe jij? en Ik moet u iets vertellen en startte in 2022 Toneel Lees Club 010.

Meest recente projecten

flyer En wat doe jij voorkant.png
Kersentuin 9Resized.jpg

EN WAT DOE JIJ?

In co-productie met Karavaan deed ik onderzoek naar de mens achter woorden als werkloos en afgekeurd. Dit resulteerde in de voorstelling En wat doe jij? waarin ervaringsdeskundigen en professionele acteurs samen hun verhaal vertelden.

En wat doe jij? was te zien op Karavaan Festival 2023.

Meer info, zie hier.

TONEEL LEES CLUB 010

In januari 2022 richtte ik toneel lees club 010 op in Leeszaal West. Aan het eind van dat jaar kwam er een tweede club in Theater 't Kapelletje. In 2023 werd een derde club opgericht in Theater Zuidplein.

Bij elke bijeenkomst staat één tekst centraal. Brecht en Mau zijn gastheer en een Rotterdamse kunstenaar leest mee als gastlezer.

Meer info, zie hier.

bottom of page