top of page

INTERNET THE MUSICAL

Internet the Musical van Questions Collective is een voorstelling over verbinding in tijden van isolatie en een hommage aan het internet. De musical werd geschreven, ontworpen en gecomponeerd door een online gezelschap van 50 artiesten uit een 20-tal landen, in de periode waarin iedereen noodgedwongen aan huis gekluisterd zat: lockdown 2020.

Het resultaat? Een bombastisch, muzikaal verhaal waarin alle makers, niet begrensd door offline beperkingen, hun dromen de vrije loop laten. Romantiek, humor, geweld, dans. Alles wat je van een musical verlangt.

Tijdens O. Festival in Rotterdam (de opvolger van Operadagen) werden verschillende onderdelen uit de musical getest, aan het publiek de vraag wat winning is en wat vraagt om een update.

Mijn rol in het geheel? Ik schreef mee - onder andere aan de scène 'Cookies in the Casino' - stuurde mijn opgenomen zangstem in voor het Server Appreciation Anthem hierboven en danste mee in de clip, volgens de instructies van Questions Collective via een YouTube tutorial. Tijdens de voorstelling op O. Festival speelde ik mee als Internet Explorer. 

Shout out trouwens voor de geweldige kostuums van Tessel Brühl en haar team.

bottom of page