top of page

ALS JE VAN ME HOUDT

Als je van me houdt.png

Een jonge vrouw belandt na een zelfmoordpoging in een ziekenhuis. De geneesheer-directeur, een goeroe van de maakbaarheid, is ervan overtuigd haar te kunnen redden. Zolang ze zich onderwerpt aan zijn absurd strenge regels. Bij haar op de kamer ligt een jongeman, die ze probeert over te halen om haar te helpen sterven. Onder de bevreemdende omstandigheden in de kliniek twijfelt hij of hij haar zal steunen in haar doodswens. Maar wat heeft ze werkelijk nodig?

Als je van me houdt is een surrealistische vertelling, gebaseerd op een tekst van de negentienjarige Nina van Tongeren. De voorstelling wordt gespeeld in een intieme setting door ervaren acteurs en studenten.

Een voorstelling van het Weeshuis Theater in Dordrecht.
 

Concept en regie: Ellen Honings
Gebaseerd op een tekst van: Nina van Tongeren
Muziek: Esther Jacobs
Spel: Julie Kurris, Mathieu Güthschmidt, Brecht Hermans, Nikki Ekas, Michiel Ris

 

 

Speeldata:
14 oktober – 19:30: try-out @ Weeshuis Theater
15 oktober – 15:30: schoolvoorstelling voor HBO-studenten @ Kunstmin, Dordrecht
16 oktober – 20:00: première @ Kunstmin Dordrecht

 

Suïcide is de tweede doodsoorzaak onder studenten. Een kwart van hen loopt rond met de gedachte aan zelfmoord, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Amsterdam (2006). Terwijl de groep zo groot is, blijft het een moeilijk onderwerp om over te praten. Wat doe je als je zelf rondloopt met deze gevoelens of iemand die je kent? Wat zegt de hoge lijdensdruk onder jongeren over onze samenleving? Als je van me houdt nodigt uit om over dit gevoelige thema te praten. In samenwerking met de GGZ en verschillende onderwijsinstellingen bieden we een randprogramma aan.

 

Met ondersteuning van Gemeente Dordrecht, VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

bottom of page