top of page

SOLIDAIR MOBIEL WONEN

swotmobiel-c-filip-claessens.jpg

(c) Filip Claessens

SOLIDAIR EN MOBIEL WOONMODEL VOOR THUISLOZEN OP TIJDELIJK LEEGSTAANDE TERREINEN

 

Wat?

Op een braakliggend terrein in de Magrittewijk in Jette worden acht kleine, mobiele woningen voor thuislozen opgetrokken. Ze blijven er ten minste twee jaar staan en kunnen nadien makkelijk worden verplaatst als het terrein een definitieve bestemming krijgt. Samen met studenten architectuur ontwerpen en bouwen de thuisloze deelnemers 8 mobiele woningen en een collectieve ruimte die kwaliteitsvol, betaalbaar, ecologisch en zelfvoorzienend zijn en waar zij gedurende minimum twee jaar betaalbaar wonen en

sociaal begeleid worden.

 

Wie?

Een co-creatie project met Samenlevingsopbouw Brussel vzw voor de groepsbegeleiding en buurtwerking, CAW Brussel vzw voor de individuele begeleiding van de bewoners en KULeuven faculteit Architectuur Brussel voor het ontwerp van de woningen. Voor de bouw van de woningen krijgen toekomstige bewoners een opleiding op maat door Atelier Groot Eiland vzw, een sociaal tewerkstellingsproject in Brussel.

Mijn rol?

Verbinding leggen tussen (de deelnemers van) het project en de buurtbewoners. Via Radio Solid voelen we omwonenden aan de tand en nemen polshoogte van hun gedachten en gevoelens omtrent het project. Hiervoor werk ik nauw samen met actrice en Jettenaar Sarah Bourgeois.

Podcast #1: Meet the neighbours kan je hieronder beluisteren.

Solidair Mobiel Wonen is een samenwerking met:
Schermafbeelding 2020-08-03 om 17.35.18.
bottom of page