top of page

SHARED/FOLDER

SHARED/FOLDER is een artistiek onderzoek naar het delen van intimiteit in de openbare ruimte. Het is een drieluik van performances: i Play, i Fuck en i Facebook.

i Play is een mobiele radio, waarin het publiek een liedje kan aanvragen in ruil voor een persoonlijk verhaal. In i Fuck ging ik na hoeveel intimiteit we van elkaar kunnen verdragen door gewapend met een chronometer te meten hoe lang mensen naar het verhaal van mijn seksleven konden luisteren. i Facebook was een online performance waarin ik Facebook op zijn kop zette: in plaats van te posten wat ik die dag had gedaan, postte ik een jaar lang elke dag wat ik niet had gedaan. En er was een i Facebook-groep waaraan iedereen kon bijdragen met eigen niet-gebeurde updates. Dat leverde absurde, soms ontroerende, alledaagse poëzie op.

In juni 2016 maakte ik samen met filmmaakster Karina Beumer een zaalvoorstelling met de SHARED/FOLDER talk show. Hierin kwamen de drie performances samen, met net dat tikkeltje meer. Zo was er een videowerk rond i Fuck waarin ik niet over mijn voormalige sekspartners praatte, maar zij over mij. Er was een interview met i Facebook-gebruikster Nathalie Hellemans en een acteur die niet filosoof en theatermaker Stefaan van Brabandt was. Een reclameboodschap over de fictieve app i Shit, waarin je via foto’s van je stoelgang kan delen hoe het écht met je gaat. En als kers op de taart een muzikaal optreden van Les Tigresses Rouges met het Tinder-lied.

SHARED/FOLDER was voor mij een heel bijzonder project. Een project waarmee ik aan een nieuwe weg in mijn theatermakerschap begon.

CREDITS

Creatie en performance: Brecht Hermans

Artistiek partner, video en montage: Karina Beumer
Acteurs: Sara Peeters, Jef Stevens

Live muziek: Les Tigresses Rouges
Licht en geluid: Thomas Vermaercke
Boventitels: Koen Ilsen
Vertaling boventitels: Thabit Hamror

Camera crew: Charlotte Boeyden, Jordy Vandeput, Karina Beumer, Lukas Verdijk, Winnie Claessens

Met dank aan Nathalie Hellemans, Marieke Breyne, Isabelle Stockmans, Suhaib Gibril, Costatino Giordano, Min Lee, Paul Hermans, Jeannine Knaepen

SHARED/FOLDER kreeg ondersteuning van kunstencentrum BELGIE, Stad Hasselt en STROOM ondersteuning van talent door Provincie Limburg (BE). Dankzij een reis-subsidie van de Vlaamse Gemeenschap kon SHARED/FOLDER naar het Fringe Festival in Parijs. 

bottom of page