top of page

OP REIS NAAR DICHTBIJ

MAAND VAN LVB

STUT THEATER & DE WILG

Samenwerking-Stut-theaterLR-1536x864.png

Mei is de maand van LVB - een maand waarin we aandacht opeisen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Een campagnebus rijdt de stad (Utrecht) in langs pleinen, parken, onderwijsinstellingen, buurthuizen en de gemeente. Daar staan we met theater, podcasts, een LVB Xperience en koffie en thee om in gesprek te gaan over dit onderwerp en mensen te laten zien, horen en ervaren wat het is om met een LVB te leven.

Deze campagne wordt georganiseerd vanuit zorgorganisatie De Wilg, die Stut Theater vroeg om met deelnemers van De Wilg twee voorstellingen te maken: eentje voor in buurthuizen en eentje voor op pleinen. Stut belde mij voor die op de pleinen.

Samen met vier deelnemers van De Wilg en schrijfster Anne Hogewind maakte ik 'Op reis naar dichtbij' - een audiovoorstelling waarin de spelers van De Wilg telkens 1 of 2 bezoekers meenemen naar hun eigen plekje - dichtbij hun gedachten, en ver weg op reis in de gedeelde fantasie.

 

​​Kom langs!

7 mei Raum, Berlijnplein 

8 mei Eilandsteede, Park Transwijk

14 mei Winkelcentrum Overvecht

21 mei Winkelcentrum Smaragdplein

De campagnebus is aanwezig van 12 tot 16u. Onze voorstelling speelt doorlopend binnen die tijden van zodra wij er klaar voor zijn.

Credits

Regie: Brecht Hermans
Spel: Arzu, Karin, Pien en Silke
Tekst: Anne Hogewind

Vormgeving: Geertje Geurtsen
Coaching: Lilian Vis Dieperink
Techniek: Marco Spek

Productie: Jochem Van Rijsingen (Stut) en Jonne Bosselaar (De Wilg)

Met dank aan Eva Beijneveld, Maike Bruins, Rivka van den Berg

Meer info via www.dewilg.nl

PHOTO-2022-05-16-18-01-19.jpg
PHOTO-2022-05-16-18-01-06.jpg
bottom of page