top of page

KILL YOUR DARLINGS

In samenwerking met zorginstelling De Wilg in Utrecht maakten we de performance Kill your darlings voor de Winterspecial van Stut Theater met als thema "bubbel".

Zit je lekker in je bubbel?
Mag ik even naar binnen kijken? Is daar nog ruimte?
Voor mij, of voor een ander?

Wil je in mijn bubbel? Kijken hoe het daar is?
Je bent welkom.


 

Spelers van uiteenlopende speelgroepen pakken de regie in Stuts dinnershow ‘Bubbel’! In het theater, maar ook in hun eigen leven.

Van oktober tot februari werkten zij wekelijks met professionele theatermakers aan hun persoonlijke verhalen op de vloer. Zij vertrokken vanuit de vraag: ‘Wat bepaal je zelf en wat wordt er voor je bepaald?’. Vier korte voorstellingen zijn het resultaat.

Bubbel is een sociaal artistiek project met verschillende welzijnsorganisaties in Utrecht. Het doel is mensen op een speelse laagdrempelige manier kennis te laten maken met theater. De deelnemende organisaties richten zich allen op het inclusiever maken van de samenleving.

 


De speelgroepen

StutdeWilg - De Wilg ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische problematiek in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. In juli is STUT begonnen bij De Wilg met kennismakingslessen theater & spel.
StutStaat - Een speelgroep samengesteld uit geïnteresseerden vanuit het Leger des Heils en De Tussenvoorziening.
StutBrein - Vanuit Buurthuis de Paraplu, een InteraktContour locatie die gespecialiseerd is in NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) is de speelgroep Stutbrein gevormd.
StutenWij - Een diverse groep spelers waarvan een aantal deelnemers via Lister betrokken zijn. Lister begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Foto's: Bas de Meijer

bottom of page