top of page
  • Foto van schrijverBrecht Hermans

Recensie Theaterkrant


In 2017 bezocht recensent Marijn Lems voor Theaterkrant het Amsterdam Fringe Festival. Over The Karamazovs schreef hij het volgende:


Kwajongensachtige chemie Gelukkig is het vederlichte The Karamazovs van Brecht Hermans het perfecte antidotum. Samen met cellist Pau Marques i Oleo brengt hij het beroemde werk van Dosotjevski in feuilletonvorm – iedere dag op het Fringe is er een nieuwe aflevering, inclusief een ‘previously on’ en, na enig aandringen, een ‘on the next episode’. En o ja, alle rollen worden door het publiek zelf gespeeld.

Eigenlijk is The Karamazovs dus een tekstlezing met matige amateurspelers (met als dieptepunt van de avond ikzelf. Grappen over dat alle recensenten mislukte kunstenaars zijn graag in de comments). Hermans toont zich echter een zeer geestige showmaster die van zelfs de meest miserabele acteerprestatie nog een feestje weet te maken. Hij en Marques i Oleo, die ook af en toe een rol voor zijn rekening neemt, hebben een kwajongensachtige chemie die buitengewoon aanstekelijk werkt.


Het volledige artikel vind je hier.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page